fbpx
Valitse paras multa nurmikollesi ja kasvimaallesi
Puutarhan yleismulta

Multatestin voittaja (Meidän Talo 2016), jo vuosikausia samalla reseptillä valmistettu, lannoitettu ja kalkittu levitysvalmis irtomulta.

Torpanpiha® Puutarhan Yleismulta on valmistettu puhtaista raaka-aineista ja tarkoitettu piha- ja puistorakentamiseen. Se soveltuu nurmikoiden ja istutusalueiden sekä kasvimaan perustamiseen ja korjaamiseen. Rikkaruohoton ja ravinteikas multa on parasta mitä voit kasveillesi antaa, ja puhtautensa vuoksi se on myös hyötykasveille turvallinen valinta.

Torpanpiha® Puutarhan Yleismulta on valmistettu sekoittamalla hietamoreenia, tummaa turvetta ja savea. Seos seulotaan ja siihen lisätään lannoitteet ja kalkki.

Tuotekuvaus:

Kivennäismaapitoinen kalkittu, lannoitettu ja seulottu levitysvalmis yleiskasvualusta. Seos koostuu hietamoreenista, tummasta kasvuturpeesta ja saveksesta ja seulontatavoite on alle 30 mm.

Käyttökohteet:

Kasvualusta on tarkoitettu piha- ja puistorakentamiseen. Se soveltuu nurmikoiden ja istutusalueiden perustamiseen ja korjaamiseen.

Tiivistyminen:

Tuote tiivistyy käytössä vajaa 17 % verrattuna irtotavaran toimitustilavuuteen. Irtotavaraa on syytä tilata vähintään 20 % lopullista tilavuutta enemmän. Laskurimme huomioi tämän jo laskukaavassa.

Käyttöohjeet:

Tuote sopii sellaisenaan kasvualustaksi, jota voi levittää kunnostetun pohjamaan päälle. Tarkkoja ohjeita pohjamaan kunnostamiseen ja kasvikohtaisiin vaatimuksiin löytyy puu­tarhakirjallisuudesta. Perustamisvaiheessa tuotetta ei tarvitse lannoittaa tai kalkita ylei­simpiä kasvilajeja ja nurmikkoa varten. Seokseen lisätty hidasvaikutteinen typpilannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensimmäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoi­tolannoitetaan ja -kalkitaan tavanomaisesti.

Toimitus:

Irtotavarana autokuormittain, noudettuna tai toimitettuna.

 

Tilaa multalaskurin avulla

Sivuillamme olevan laskurin avulla lasket helposti oikean määrän miten paljon multaa keittiöpuutarhaasi tai istutusalueellesi tarvitset. Laskuriin annat vain ensin tiedon alueesta jolla asut, valitset tuotteen ja annat kasvimaasi mitat, sekä halutun mullan paksuuden. Laskuri hoitaa loput näyttäen määrän ja hinnan – helppoa kuin heinänteko tai kasvimaan perustaminen! Klikkaamalla tästä pääset suoraan laskuriin.

 

Lataa tästä tuotekortti


Torpanpiha® on Hyvinkään Tieluiska Oy:n kasvualustan tuotemerkki. Hyvinkään Tieluiska Oy on etelä-Suomen suurin irtomullan valmistaja, ja viherrakentaja-ammattilaisten luottokumppani. Tästä merkiksi Viher- ja ympäristörakentajat ry:n jäsenet äänestivät Hyvinkään Tieluiska Oy:n vuonna 2018 parhaaksi ”Luotettava kumppani” -äänestyksessä. Valmistamme perustuotteiden lisäksi räätälöityjä kasvualustoja, sekä tilaustuotteina mm. erikoisseokset hulevesien hallintaan ja viherkatoille, golf-kentille, niityille, sekä erilaisiin rakennuskohteisiin.