Usein kysyttyä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Tälle sivulle olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Voinko tulla peräkärryllä noutamaan multaa, ilman mitään ennakkoilmoitusta?

Kyllä voit. Multa-asemamme aukioloaikoina noudot onnistuvat ilman erillistä ilmoitusta. Voit myös tehdä ennakkotilauksen noudettavista tuotteista ja varmistaa että haluamasi vaihtoehto on saatavilla saapuessasi.

Paljonko multa tiivistyy ja mitä se tarkoittaa?

Multa tiivistyy noin 20% toimitustilavuudestaan. Multaa on siis syytä tilata 20% laskettua määrää enemmän. Laske näin: leveys*pituus*syvyys=m³ (tarve), m³ (tarve) * 1,20 = tilattava määrä. Multamäärälaskurimme huomioi tiivistymisen lopputuloksessa.

Lastaatteko kuomullisia kärryjä?

Ei, emme ikävä kyllä lastaa kuomullisia kärryjä kuomun rikkoutumisvaaran takia. Kuomullisella kärryllä voit kuitenkin noutaa haluamasi määrän multaa tai kuorikatetta ja lastata kuorman itse lapioiden.

Mitä kotiin toimitettavan kuorman kippauksessa tulisi huomioida?

Purkupaikan tulee olla sopiva raskaalle kalustolle. Asiakas vastaa aina siitä, että piha kestää kaluston ja kuorman painon. Kuorman saapuessa olisi hyvä olla itse paikalla tai vaihtoehtoisesti puhelimitse tavoitettavissa. Kippauspaikka tulee merkitä selvästi esim. kyltillä, pressulla tai spray-maalilla. Turhista käynneistä veloitetaan aina rahti, joten toimitukseen kannattaa valmistautua.

Miksi puutarhamulta ei ole mustaa?

Multa valmistetaan seulomalla eri maa-aineksista, kuten saveksesta, hiekasta tai hiesusta ja turpeesta. Turve on mustaa, ja jos multa on kovin turvepitoista se tietysti määrittää väriä tummaksi. Turvepitoinen multa maatuu nopeammin, eikä näin ollen takaa monivuotiselle puutarhan pohjustukselle ihanteellista kasvua. Valitse siis muheva, multava ruskea multa, joka on valmiiksi kalkittu ja asianmukaisesti lannoitettu pitkäkestoisilla sekä hallitusti liukenevilla lämpövaikutteisilla lannoitteilla.

UKK