Istutusmulta Plussa – suursäkissä

132,55 

1000L suursäkki = 1m3 (paino noin 1tn)

Torpanpiha® Istutusmulta Plus on levitysvalmis, lannoitettu ja seulottu seos joka sopii erinomaisesti puille ja pensaille, sekä vaateliaille perennakasveille.

Torpanpiha® Istutusmulta PLUS on levitysvalmis, kalkittu ja seulottu kasvualusta vaateliaille puille, pensaille ja perennoille. Istututusmulta PLUS valmistettu puhtaista raaka-aineista ja tarkoitettu piha- ja puistorakentamiseen. Tuote on lannoitettu lämpövaikutteisilla ja hallitustiliukenevilla mineraalilannoitteilla, joten ensimmäisellä kasvukaudella tuotetta ei tarvitse lannoittaa.

Tuotekuvaus
Kivennäismaapitoinen kalkittu, lannoitettu ja seulottu levitysvalmis kasvualusta. Seos koostuu hietamoreenista, tummasta kasvuturpeesta ja seulontatavoite on alle 30 mm.

Torpanpiha® Istutusmulta PLUS täyttää Viherympäristöliiton suositukset ravinteisuustyypille 1, ”A1 nurmikot, vaateliaat kasvit, rajoitetut kasvualustat”.
Minkälaiseen kasvatukseen tämä tuote sopii?
Seos on tarkoitettu ammattimaiseen viherrakentamiseen ja useimmille yleisesti käytetyille kasveille. Multa soveltuu erityisesti istutusalueiden perustamiseen ja korjaamiseen. Ammattilaisten suosittelema tuote soveltuu loistavasti myös yksityispihojen vaateliaille kasveille, kuten puuvartisille pensaille.
Kuinka paljon tuote tiivistyy?
Tuote tiivistyy asennettaessa n. 20 %. Irtotavaraa on syytä tilata vähintään 25 % lopullista tilavuutta enemmän. Laskurimme huomioi tämän laskukaavassa.
Käyttöohjeet
Tuote sopii sellaisenaan kasvualustaksi, jota voi levittää kunnostetun pohjamaan päälle. Perustamisvaiheessa tuotetta ei tarvitse lannoittaa tai kalkita yleisimpiä kasvilajeja varten. Seuraavina kasvukausina hoitolannoitetaan tavanomaisesti. Seokseen lisätty pinnoitettu lämpövaikutteinen ja hallitusti liukeneva lannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensim­mäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoitolannoitetaan ja -kalkitaan tavan­omaisesti.

Suosittelemme tuotteen käyttöä mahdollisimman pian toimituksen jälkeen. Vältä tuotteen varastointia. Varastointi alentaa kasvualustan ravinnetasoa ja altistaa tuulilevitteisten rikkakasvien siemenille.
Näin tilaat tuotteen toimitettuna

Suursäkki on kätevä tapa tilata irtotuotteita pienemmissä erissä.

Säkki nostetaan kuljetusautosta nosturilla merkitsemääsi paikkaan. Tuote on säkissä helppo suojata mm. vesisateelta. Samaan tilaukseen voit yhdistellä eri tuotteita, kuten multaa ja kuorikatetta.

Inspiroidu

Tutustu tarinoihin ja vinkkeihin!

Keltaiset kumisaappaat, lapio ja multainen maa

Kuinka lasken mullan tarpeen, ja miten noudan sen?

Mullan tarpeeseen vaikuttavia asioita ovat istutettavat lajikkeet, maapohja ja mullan tiivistymiskerroin. Ennen mullan tarpeen laskemista pitää siis olla tiedossa, mitä ollaan istuttamassa ja millaiselle pohjalle sekä mitä multaa valitut kasvit tarvitsevat.

Lue Lisää